tiistai 8. heinäkuuta 2014

Södra Benskär ja vähän muutakin

Retkemme toinen aamu Horsössä valkeni lämpimänä ja aurinkoisena, päätimme lähteä Bromarviin aamukahville joka oli matkamme varrella kohti ystäviemme kesäpaikkaa Särkisalossa.

Seuraavana päivänä suuntasimme keulan kohti Taalintehdasta jossa tankkasimme veneen. Olimme jo valmiiksi valinneet luonnonsataman seuraavaa yötä varten. Toki vaihtoehtoja oli lukuisia mutta jostain syystä kipparilla oli päähänpinttymä tähän kohteeseen.

Södra ja Norra Benskärin välissä on suojaisa flada jossa on monia hyviä rantautumispaikkoja. Ajaessamme sisään fladaan oli veneitä jo aika monta rantautuneina saaren kalliosille rannoille. Päätimme ajaa aivan fladan "pohjaan" ja löysimmekin mieleisemme kallion kiinnittymiseen. Tämä paikka oli myös muiden tiedossa sillä ei mennyt kuin hetki kun meillä oli jo neljä venettä naapureinamme, no sopu tilaa antaa ja mikäs siinä.

 Bromarvin vierasvenesatama




Illallisen nautimme ulkona, grillasimme ja jälkkäriksi joimme kahvit. Todellista luksusta istua ilta-auringon lämmössä ja vaan olla.


Ruuhkainen tämä satama:-) olimme juuri tekemässä lähtöä kun jo seuraavan illan/yön veneilijä saapui paikallemme.

Painevesipumppumme lopetti yllättäen toimintansa aamulla, emme valitettavasti löytäneet vikaa joten aamukahvit jäivät juomatta. Kahvihammasta kuitenkin kolotti joten nyt maistuisi Högsårassa kaffe, mutta satama oli valitettavasti niin täynnä ettemme löytäneet laiturista paikkaa veneellemme, mikä pettymys, kahvia oli saatava ja nopeasti. Keula kohti Kasnäsiä, kauppaan täydentämään vesivarastoja (pullotettuna) ja sitten aah, se kauan odotettu aamukahvi. Tutkailtuamme samalla lähipäivien sää- ja tuulitietoja teimme myös päätöksen lähteä jo nyt kohti kesäsatamaamme ja odottelemaan tuulten heikkenemistä.


Kesä ja meri näyttivät parhaita puoliaan kotiin ajallessamme, tätä hetkeä tulemme muistelemaan talven kylminä hetkinä.

Ei kommentteja: