sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Loma alkoi - Byxholmen - Horsön

Lomamme alkoi ja säätiedotukset lupasivat lämpenevää ja aurinkoista kelia joten eiköhän paras paikka ladata omia akkuja ole suunnata veneen keula kohti uusia merellisiä seikkailuja. Lauantai aamulla pakkasimme tavarat veneeseen ja läksimme mökiltämme ensimmäiselle kohteellemme, tuttuun ja turvalliseen Byxholmeniin. Oma paikkamme oli taas meidän yksityisessä käytössämme, jeee.
Matkalla oli aika ajoin sakeaa merisumua joka koko päivän aavemaisesti tuli ja meni. Matkalla sai kippari myös puhaltaa pilliin, kiitos ja turvallista matkaa toivottelivat ;-)


auringonlasku sumun takaa

Aamiaisen jälkeen suuntasimme keulamme kohti Hankoa. Tarkoituksenamme oli päästä Hangon itäisen selän yli vielä  kohtuullisen tuulen vallitessa mutta valitettavasti myöhästyimme lähdössä hieman. Hankoa lähestyessämme aallokko kasvoi ja puuskissa tuuli jo yli 10ms, menoa tosin helpotti se, että menimme myötäaallokossa. Onneksi moottoriveneemme on tehty kestämään kovaakin merenkäyntiä, siksi norjalaiset kutsuvatkin sitä skärgårdsjeepiksi.
Olimme etukäteen päättäneet "valloittaa" Horsön nimisen luonnonsataman, joka sijaitsee Hangosta pohjoiseen. Hangon läntisellä selällä saimmekin sitten aallot vastaan.
Horsön palkitsi hieman kuoppaisen matkamme, saimme huippuhyvän landauspaikan ja saaren länsipuolelta ja olimme suojassa vallitsevalta tuulelta. Ihanat sileat kalliot ja huikeat näkymät korkealta kalliolta.




Horsön läntiset rantakalliot sopivat erinomaisesti myös purjeveneelläkin landattavaksi ja varsinkin itäisillä tuulilla rannan huikeat kalliot antoivat hyvän suojan. Rannan pohja oli savipohja, johon ankkuri pureitui mukavasti, niin että saimme nukkua rauhassa. Bonuksena oli vähäinen ohikulkeva veneliikenne, joten peräaallot eivät myöskään olleet päänvaivana.


Ei kommentteja: