sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Ström - Byxholmen - Ström via Barösund

Byxholmen, jossa pistäydymme näköjään ainakin kerran kesässä ja jonne olemme aikaisemmin  rantautuneet saunan puoleiselle rannalle. Tällä kertaa olimme päättäneet rantautua Byxholmenin ja Lilla Byxholmenin väliseen salmeen. Ensin kokeilimme salmen pohjoispuolta, josta emme löytäneet mieleistämme paikka ja tämän jälkeen kiersimme Lilla Byxholmenin ja rantauduimme salmen eteläpuolelle. Paikka osottautui mainioksi, tosin vettä on vain metrin verran, mutta tämän ansiosta saimme olla aivan omissa oloissamme.


Saarella on kaksi grilli-/nuotiopaikkaa ja jostain kumman syystä tällä puolella on parempi grillauspaikka kuin saunan läheisyydessä.


Landauspaikastamme oli mainiot näkymät väylälle, jonka veneliikennettä oli mukava seurata. Taustalla olevat saaret ovat vasemmalla Hasselholmen ja oikealla Hästö. No, saari tuossa aivan lähellä oikealla on kylläkin Lilla Byxholmen. Hasselholmenin ja Hästön välisen salmen liikenne herätti kiinnostukseni ja hieman selvittelin salmen välistä trafiikkia, josta tulen kirjoittamaan myöhemmin.


Kalalokki "Aatu" kävi aika ajoin tarkastamassa, mitä me oikein puuhaamme.


Sunnuntai-aamun aavemainen sumu alkaa auringon noustessa hieman hälvenemään. Sumusta olimme saaneet ensimmäiset merkit lauantaina kun mereltä kuului asiaankuuluvasti laivojen sumutorvien äänet minuutin välein.


Ström klo 11:20 - Byxholmen klo 12:45, 28,0 nm
Byxholmen klo 11:10 - Barösund klo 12:02, 18,8 nm
Barösund klo 12:55 - Ström klo 13:23, 8,8 nm

Ei kommentteja: