tiistai 10. heinäkuuta 2012

Tammisaari, Bossa Nova - Långön

Bossa Novaan pettynyt miehistö jatkoi matkaansa Jomalvikin kanavan kautta kohti Långön saarta. Jyrki Järvilehdon (alias JJ Lehto) onnettomuus kanavassa teki siitä tunnetumman. Kanavassa on 5 km/h nopeusrajoitus eli 2,7 solmua, joka saa v-pohjaisen veneen kiemurtelemaan, toisaaltaan Järvilehdon reipas nopeus saattoi saada veneen woplaamaan. Matkamme jatkui kohti Långön saarta, johon suuntaan Järvilehtokin olisi halunnut suunnata matkaansa, sillä hänen mökkinsä on kuulemma Bosassa.

Långön on yksi useista Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen paikoista ja päätimme rantautua vaihtoehtoisista paikoista Söderfjärdenin puolelle, koska navakan lounaistuulen vuoksi Långön ja mantereen välisessä salmessa oli mukavahko aallokko. Skiglari suosittelee paikkaa lämpimästi niille veneilijöille, joita kiinnostaa "luonnonsatamat".




Kuten ylläolevasta kuvasta huomaa, paikka on rauhallinen ja meidän lisäksemme siellä oli vain kaksi venekuntaa.


Vaikka satamakirja väittää, että valitsemamme ranta on matala niin ainakin keulamme kohdalla oli reilu metrin verran vettä alla eli purjeveneelläkin pääsee rantautumaan valitsemaamme paikkaan.

Tammisaari, Bossa Nova klo 12:50 - Långön klo 13:35, 11,9 nm

Ei kommentteja: