torstai 26. heinäkuuta 2012

Ström - Tallinna - Ström

Jo alkuviikosta sääennuste lupali heikkoa tuulta sekä torstaille että perjantaille, mielessä itänyt ajatus Tallinnan matkasta oli nyt mahdollista toteuttaa. Lisäksi kaverit, jotka olivat jo Tallinnan Old City Marinassa lisäsivät vettä myllyyn ja sain houkuteltua Maakravun Suomenlahden ylitykseen. Reitti Inkoon Strömistä kohti Naissaarta ja sieltä Tallinnaan on melko suora. Sää verkkaiseen matkaan oli juuri sopiva ja aamulla Venelehden sääpalvelusta ennustettiin aallonkorkeudeksi max 40 cm, joka piti melko tarkalleen paikkaansa. Olin tarkastanut etukäteen "uuden" venesataman sijainnin, mutta siitä huolimatta meinasi usko loppua kesken isojen laivojen välissä ja löytyihän venesatama lopulta sieltä, missä sen piti ollakin. Satamassa henkilökunta opasti m/s Snurralle sopivan laituripaikan.

Yksi mainitsemisen arvoinen asia, on että m/s Snurran navigointijärjestelmään kuuluu Garminin karttaplotteri ja tämän lisäksi käytän myös iPadiä. Olen pääasiassa käyttänyt iPadissä Navionicsin navigointiohjelmaa, mutta olen myös joskus ladannut  iSailorin. Epäonneksemme Navionicsiin oli tullut uusi päivitys (versio 3.0), joka "kaatui" koko menomatkamme ajan, Naissaaren kohdalla kyllästyin ja otin käyttöön iSailorin, joka oli huomattavasti vakaampi. 

Venesatamasta voisi mainita ainakin, että se on yksi Suomenlahden uudenaikaisimpia ja samalla kallein vierasvenesatama eli satamamaksu alle 9 m veneeltä 30 euroa 24 tuntia ja yli 9 m veneeltä 35 euroa 24 tuntia. Hintaan sisältyi kaikki tarvittavat palvelut. Satamamaksua helpotti kun oli veneen rekisteritodistus mukana, josta ystäväni muisti mainita ja tarvittavat muodollisuudet sujui meiltä vaikeuksitta.

Lähdimme kotimatkalle leudommassa kelissä ja Venelehden sääpalvelu oli tällä kertaa luvannut aallonkorkeudeksi 20 cm, joka jälleen piti oikein hyvin paikkaansa ja matka kohti kotisatamaa sujui verkkaisesti lähes rasvatyynessä aurinkoisessa säässä.






Ström klo 10:40 - Tallinna klo 12:45, 41,7 nm
Tallinna klo 14:30 - Ström klo 16:15, 42,9 nm

Ei kommentteja: