sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Tiikkipinnat puhtaaksi

Päätin puhdistaa harmaantuneet tiikkipinnat tänä vuonna ja puhdistus aloitettiin Hempelin Teak Cleanerilla ohjeiden mukaisesti. Purkki (750 g) riitti juuri ja juuri 21 jalkaisen veneen tiikkipintojen puhdistukseen. Siistiä tuli, tosin jotkin pinnat olisi kaivannut kaksinkertaista käsittelyä, mutta tällä hetkellä olen sitä mieltä, että toistan vielä ensi keväänä saman käsittelyn.
 

Käsiteltäessä jauhomainen aine hieman vaahtoaa.


Yllä oleva pinta on käsittelyn jälkeen märkä ja alla on sama pinta kuivana.





Kaikista varoituksista huolimatta päätin myös käsitellä tiikkipinnat myös tiikkiöljyllä (Hempel Teak Oil 750 ml). Katsotaan kesän aikana, että kuinka käy. Öljytessä täytyy vain varoa valumia, jotka kuitenkin lähti melko vaivattomasti pois Bilteman Marine Spray Cleanerilla. Hempelin tölkki riitti 21 jalkaisen veneen öljyämiseen yhden kerran.

Varoitetusta liukkaudesta ei ollut havaintoa kannen pesun aikana ja varoitetusta valumista ei ole vielä tietoa. Öljytessä noudatin purkin ohjeita, jossa mainittiin, että annetaan öljyn imeytyä 10-20 minuuttia ja itse taisin olla malttamaton ja odottelin ehkä 10 minuuttia ennen kuin pyyhkäisin ylimääräiset öljyt pois. Mielestäni tiikkipinnoista tuli siistit.


Ei kommentteja: