sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Vallisaaren kierros


Päätimme sunnuntaina uhmata kesän viileyttä ja tuulta suuntaamalla retkemme paljon puhuttuun Vallisaareeen joka muutama viikko sitten aukaistiin yleisölle.

Upouusi laituri oli tuulisena sunnuntaipäivänä lähes tyhjä, laiturin eteläisellä puolella oli aisapaikkoja reilulle 15 veneelle ja laiturin päädyssä ja pohjoispuolella poijuja toistakymmentä. Tosin laiturilla oli kasa poijuja ja aisoja vielä asennusta varten joten todellinen kapasiteetti varmastikin selvinnee kun työ on valmis. 

Vallisaaren luonto on niiiiin pakahduttavan kaunis, en oikein löydä sanoja kuvaamaan sitä, rehevät lehtometsät ja kukkivat niityt, puhumattakaan näköalapaikan huikeasta näkymästä sekä Suomenlahdelle että kaupunkiin päin. Opastaulut kertoivat hyvin paikan historiasta ja luonnosta, kahvit ja munkit maistuivat myös hyvältä reippaan 7 km kierroksen jälkeen joka käsitti myös Kuninkaansaareen tutustumisen.

Vallisaari on oivallinen kohde päiväretkelle, eväät voi nauttia saaren lukuisissa eri taukopaikoissa mm. katsellen Kustaanniekan vene/laivaliikennettä. Netistä löydetyn tiedon mukaan saaren laiturissa ei saisi yöpyä (2016).

Joko olette käyneet Vallisaaressa ? Mitä piditte ?









Ei kommentteja: