lauantai 24. toukokuuta 2014

Norra Sandö - Porvoo


Ensimmäinen retkiviikonloppu alkoi lämpimissä, jopa helteisissä merkeissä. Olimme perjantai-iltana tehneet suunnitelman Pirttisaaren valloittamiseksi. Ajoimme ns. ulompaa väylää kohti Pirttisaarta ja vaikka aurinko paistoi lämpimästi jouduimme pian kaivamaan takit päällemme, on se merivesi vielä niin kylmää.

Tarkoituksenamme oli rantautua Pirttisaaren Lervikenin pohjoisen puoleiselle rannalla jossa piti jonkun lukemamme lähteen mukaan olla kiinnitysrenkaita kalliossa. Emme löytäneet renkaita saatika sellaista kohtaa johon olisimme voineet ankkuroitua. Toki on saaressa entinen merivartioaseman laituri mutta sinne emme tällä kerralla halunneet mennä.

Kippari teki ripeän päätöksen ja painoi kaasukahvaa ja nokka oli nyt suunnattu Porvooseen ja tarkemmin Norra Sandön saarelle. Tämä kannatti, aivan mielettömän upea hiekkasaari. Saaren länsipuolella on pieni kallionen niemi jossa on kolme poijua, ei ollut ruuhkaa joten saimme valita haluamme. Muutenkin näin kauden alussa saarella oli vain muutama muu retkeilijä meidän lisäksemme. Saaresta löysimme kaksi grillipaikkaa ja yhden puuceen.





Niinpä, huikean hienon päivän kruunasi vielä mahtava auringonlasku. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää !

Ei kommentteja: